Juridisch ontzorgen

Cees ziet het als een uitdaging u juridisch te ontzorgen, zodat u zich kunt concentreren op waar ú goed in bent. Ons ondernemingsrechtteam richt zich daarom op voor ondernemers belangrijke aandachtsgebieden.

Ons team kan u bijstaan bij aandelentransacties en het aangaan van joint ventures. We kunnen u adviseren en begeleiden bij het opstellen en beoordelen van complexere contracten, ook in internationaal verband. In samenwerking met ons insolventieteam is er ruime ervaring en expertise op het vlak van herstructurering en reorganisatie. Daardoor kunt u ook bij ons terecht voor advies over herfinancieringen en het borgen van de posities van groepsvennootschappen, zowel intern als extern.

Wij realiseren ons dat niet alles kan worden geregeld. Naast adviseren, procederen wij bij rechtbanken, de Ondernemingskamer en arbitrage-instituten over alle soorten geschillen die een ondernemer tegenkomt. En hebt u een keer een vraag waar we onvoldoende raad mee weten? Dan laten we dat natuurlijk direct weten en kunnen we u helpen met het vinden van een passend alternatief.

Cees heeft goede contacten met notarissen, accountants en andere adviseurs, maar werkt vanzelfsprekend ook samen met uw eigen adviseur.

Meer weten over ondernemingsrecht en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op met Mr. Jan Joost Wittekamp.

Deelgebieden

Financieringen

Ons team Financieringen adviseert kredietnemers en financiers bij vraagstukken op het gebied van financiering en zekerheden. Denk daarbij aan het verstrekken of het aantrekken van senior financiering, junior financiering of een combinatie daarvan. Wij zijn in het bijzonder actief op het gebied van projectfinanciering in de sector duurzame energie, waaronder zon, geothermie en wind. Ook adviseren wij diverse tuinders bij vraagstukken op het gebied van financiering. Daarbij besteden wij veel aandacht aan het tijdig meenemen van alle betrokkenen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien staan wij kredietnemers en financiers bij in het geval van (dreigende) opeising en uitwinning van zekerheden. Een aantal recente voorbeelden uit de praktijk:

Meer weten over financieringen en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op met Mr. Paul Wezelenburg.

Fusies en overnames

Cees begeleidt partijen bij de koop en verkoop van ondernemingen. Overnames vinden in veel sectoren plaats, vanwege consolidaties, toetredende partijen op de markt en/of  generaties die stoppen of andere kansen willen gaan exploiteren. De ene keer wordt Cees ingeschakeld vanaf het begin van de onderhandelingen, de andere keer als partijen op hoofdlijnen eruit zijn en de afspraken op papier moeten worden gezet. Ook in die documentatiefase komen er vaak nog veel punten naar voren waarover partijen moeten onderhandelen. Cees wil daarom weten wat voor u als koper of verkoper belangrijk is en welke omstandigheden in de markt of sector een rol spelen. Dat geldt overigens ook voor de drijfveren van de andere partij. Dat helpt Cees namelijk om mee te denken en te werken aan oplossingen die werkbaar zijn voor u, maar ook voor de andere partij. Cees doet het werk zeker niet alleen. Cees werkt nauw samen met u én uw andere adviseurs.

Meer weten over fusies en overnames en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op met Mr. Jan Joost Wittekamp.

Intellectueel eigendom en technologie

Wie internationaal handelt in merkgoederen weet: een sterk advies maakt het verschil. Of het nu gaat om geschillen met merkhouders, omgaan met internationale partijen als Fairtrade of de handhaving van merkrechten (of andere IE rechten): Cees is thuis in Intellectueel Eigendom, Privacy en IT. We snappen de dynamiek en hebben een trackrecord met wereldwijde cases. En die kennis zetten we graag in om voor u het beste resultaat te bereiken.

Wat is de uitdaging van uw onderneming? Een helder doel bepaalt de keuze voor een efficiënte en effectieve aanpak. Reken daarbij op onze kennis en expertise. We hebben jarenlange ervaring met alle soorten IE-rechten. Waar de zaak dat vergt werken wij in internationaal verband met een eigen netwerk van onafhankelijke, vertrouwde advocaten.

De kans is groot dat we recent aan een voor uw onderneming relevante zaak hebben gewerkt. Hieronder een selectie:

Meer weten over intellectueel eigendom en technologie en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op met Mr. Mark Tsoutsanis.

Internationale handel

Binnen ons team bestaat ruime ervaring met alle juridische facetten van de internationale handel zoals inkoop van producten, het opzetten van distributie- en verkoopkanalen of het incasseren van de facturen in andere EU-landen. Deze sector is dynamisch, kent cultuur- en rechtsverschillen en is mogelijk essentieel voor uw bedrijf. Het is belangrijk dat u daarbij kunt vertrouwen op een juridische partner, die u ontzorgt en begeleidt. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze opdrachtgevers zijn partijen die actief zijn in de fast moving consumer goods (FMCG) en partijen die zich begeven in de groente en fruit branche (AGF), zoals groothandelaren, distributeurs, fabrikanten en expediteurs. We adviseren en procederen over bijvoorbeeld distributie- en productie-overeenkomsten, het intellectueel eigendom (waaronder het merkenrecht, modellenrecht en het auteursrecht) en het douanerecht. Een aantal recente voorbeelden uit de praktijk:

Meer weten over internationale handel en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op met Mr. Mark Tsoutsanis.