Vastgoedjuristen met branchekennis

Het vakgebied vastgoed is sterk in beweging en zal de komende jaren sterk wordt beïnvloed door een combinatie van factoren, zoals technologische innovatie, gewijzigde consumptiepatronen en de vraag hoe mensen willen wonen en werken. De gespecialiseerde advocaten binnen de sectie Vastgoed zijn actief binnen dit bijzondere en complexe speelveld.

Essentieel bij ontwikkeling van/belegging in vastgoed: samenwerken!

De advocaten van Cees hebben jarenlange ervaring met het opstellen en beoordelen van allerhande overeenkomsten met betrekking tot vastgoed en het uit- en heronderhandelen van dergelijke contracten. Dat komt onder andere voort uit onze betrokkenheid bij (grote) gebiedsontwikkelingen, en ontwikkeling van vastgoedprojecten, zowel greenfield als binnenstedelijke (her)ontwikkeling. Daarin ondersteunen wij opdrachtgevers in brede zin; bijvoorbeeld bij het formaliseren van de samenwerking en bij het opzetten van de financiering en zekerheden die daarmee gepaard gaan.

Niet alleen in het voorbereiden van projecten zijn wij actief. Ook ingeval van geschillen ondersteunen wij u graag. Of het nu bouwrechtelijke geschillen, bouwarbitrages, algemene (bouw)voorwaarden, aanbestedingsrecht of staatssteunaspecten betreft.

De sectie Vastgoed heeft daarnaast ruime kennis en ervaring op het bestuursrechtelijke deel van het vastgoedrecht, het omgevingsrecht. Kennis daarvan is onontbeerlijk; vastgoedprojecten kunnen eigenlijk niet zonder de gecombineerde kennis van ’overheidsregels’ en het traditionele vastgoedrecht. Specialistische kennis is een vereiste geworden; het omgevingsrecht bestaat uit verschillende deelgebieden, zoals ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, waterrecht, natuurbeschermingsrecht en decentraal omgevingsrecht. Iets om bij elk vastgoedproject rekening mee te houden…. Wij kennen de samenhang tussen de diverse deelgebieden als geen ander en kunnen alle valkuilen en alternatieven voor onze cliënten in kaart brengen.

Onze expertise komt daarom goed tot zijn recht in complexere situaties, waarin een combinatie van vastgoedrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht en ondernemingsrecht gevraagd wordt. De unieke samenwerking tussen onze advocaten garandeert dat uw case op een praktische wijze van alle relevante kanten wordt bekeken. Zo weet u zeker dat u niets mist.

De Vastgoedsectie van Cees is (samengevat) actief op de volgende gebieden:

Voor meer informatie kunt u terecht bij Michel Plug of Marc Marcusse.