Mark Tsoutsanis

Internationaal actief als ondernemer? Ga aan tafel met Mark Tsoutsanis. In onze globaliserende wereld weet hij de weg. Zijn cliënten zijn actief in de groothandel, retail en logistieke sector. Mark geeft advies en procedeert. Dat doet hij meestal in internationale zaken, maar ook binnen onze landsgrenzen is hij de raadgever en sparringpartner waar u verder mee komt.

Mark is gespecialiseerd in het handelsrecht en het intellectuele eigendom (merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht en IT & Privacy). Met betrekking tot merkgoederen heeft Mark zich gespecialiseerd in alle facetten van parallelimport (grijze import).  Bij de import en export van (merk-)goederen speelt ook (Europees) douanerecht een belangrijke rol en andere aspecten zoals etikettering, ompakking van goederen, invoerrechten en accijnzen. Mark heeft tot slot ruime ervaring met geschillen tegen de Belastingdienst-Douane en douaneautoriteiten in andere Europese landen terzake de invoer en uitvoer van (merk)goederen.

Werkt u met Mark? Reken dan op ruime proceservaring opgedaan bij rechtbanken, gerechtshoven, en het Hof van Justitie van de Europese Unie. Als toegelaten EU-advocaat (o.a. België, Polen en Griekenland) weet hij hoe het werkt om over de grens te procederen. Mark werkt daarbij effectief samen met lokale advocaten: hij heeft een groot netwerk opgebouwd van adviseurs in binnen- en buitenland.

Achtergrond

Opleidingen

Lidmaatschappen

Taalbeheersing

Specialisaties