Alles draait om energie en duurzaamheid

Duurzame energie en verduurzaming van de maatschappij staan volop in de aandacht van bedrijfsleven en politiek. Op abstract niveau (de energiedoelstellingen voor 2020 en verder), maar ook heel praktisch: hoe realiseer en financier je een aardwarmte-, biomassa-, windturbine- of zonne-energieproject? De ontwikkelingen gaan razendsnel, de belangen zijn groot en samenwerking tussen de betrokken partijen en instanties is complex.

Van gas los en burgerparticipatie: ontwikkelingen

Verduurzaming en het verminderen van gebruik van fossiele brandstoffen staan in de belangstelling. Daarbij spelen verschillende facetten een rol: veiligheid, veranderende (politieke) inzichten, nieuwe technologische mogelijkheden en steeds veranderende regelgeving. En natuurlijk de wens om in een ’vol landschap’ burgers te laten participeren in nieuwe ontwikkelingen.

Zo kunnen wij u helpen

Binnen Cees Advocaten is een ervaren team van deskundigen op energiegebied aanwezig. Wij zijn actief met advisering over ontwikkeling en realisering van projecten (zoals commerciële contracten, Power Purchase Agreements (PPA’s), verwerving van locaties, opstal en erfpacht, verwerven van onderdelen en installaties, burgerparticipatie), bestemmingsplannen en vergunningen, subsidies en financiering, overnames en het structureren van samenwerkingsverbanden. Als het nodig is procederen wij uiteraard voor u.

Voor enkele praktijkvoorbeelden verwijzen wij u graag naar onze blogs. Klik hiervoor op de onderstaande links:

Legal projectmanagement

Onze advocaten worden daarnaast regelmatig ingeschakeld als projectjurist voor duurzame energieprojecten of als interim-jurist om in house-projecten op te pakken, aan te sturen en juridisch te ondersteunen; elkaar versterken is ons motto!

Meewerken aan de energietransitie

Binnen Cees Advocaten hebben wij bijzondere belangstelling voor nieuwe of buitengewone ontwikkelingen. Zo werken wij graag mee aan de energietransitie. Dus mocht u van gedachten willen wisselen over gelijkspanning, gesloten distributiesystemen (GDS), modellen voor burgerparticipatie, CO2 emissie, of een volledig nieuw concept? Wij staan u graag te woord!

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marc Marcusse of Jan Hiemstra.