Marije van der Hoek

Het grensvlak van het civiele en het (ruimtelijk) bestuursrecht: daar is Marije van der Hoek voornamelijk actief. Ze zet zich in voor zakelijke cliënten, zoals exploitanten van windparken, zonneparken, sportclubs (focus padel), aanbieders arbeidsmigrantenhuisvesting en tuinders. In het werk van Marije ligt de nadruk op het ruimtelijk bestuursrecht (vergunningen, geluid, handhaving), energietransitie, het (overheids)aansprakelijkheidsrecht, nadeelcompensatie en onteigeningen.

“Het liefst begeef ik mij op het grensvlak tussen het civiele- en ruimtelijk bestuursrecht. Ik kan daar het verschil maken door strategisch advies met betrekking tot een bepaald type procedure of de inhoud van een overeenkomst. Zo krijgt de cliënt waar hij of zij recht op heeft”, vertelt Marije. Zij is als geen ander in staat om een verzoek, vordering of verweer van de cliënt op zo’n manier in te steken en te presenteren dat de slagingskansen optimaal zijn.

Marije procedeert op de genoemde rechtsgebieden en geeft advies met betrekking op risico’s in vergunningen of contracten met de overheid. In haar procedures heeft ze succes gehad door haar vernieuwende inzichten en ervaring op het civiele- én het (ruimtelijk) bestuursrecht. Ook de kennis van de Rechtspraak maakt Marije onderscheidend. Ze heeft vóór 2015 vele vonnissen/arresten geconcipieerd en daartoe de nodige cursussen (vonnissen schrijven en bewijsrecht) gevolgd.

Achtergrond

Opleidingen

Lidmaatschappen

Taalbeheersing

Specialisaties