Bruno Tideman Bruno Tideman

Heeft uw onderneming problemen met de aflossing  van coronaschulden, zoals (uitgestelde) belastingschulden of te veel ontvangen NOW- of TVL-steun?  Dan is het van belang om te begrijpen hoe u coronaschulden kunt saneren en uw bedrijf weer op de rails kunt krijgen.

Hoe schulden saneren?

Als u uw (uitgestelde) belastingschulden niet kunt betalen of voorziet dat dit in de toekomst problematisch zal zijn, is het tijd om in actie te komen en een saneringsvoorstel te maken. Een lichtpuntje is dat de Belastingdienst zich op dit moment soepel opstelt. Ook met het UWV, RVO en andere schuldeisers is vaak een regeling te treffen.

Een goed onderbouwd saneringsvoorstel

Het indienen van een goed onderbouwd saneringsvoorstel is cruciaal. Schuldeisers willen begrijpen waarom u de volledige schuld niet kunt betalen, welk bedrag u wel kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor nodig heeft. Meestal wil men boter bij de vis, maar er zijn uitzonderingen. De Belastingdienst bijvoorbeeld, vereist dat het aangeboden bedrag binnen 12 maanden wordt afgelost.

Het is belangrijk om uit te leggen hoe de financiële problemen zijn ontstaan en aan te tonen dat uw bedrijf in de kern gezond  is. U dient daarom minimaal de volgende onderbouwing aan te leveren:

Deskundig advies inwinnen

Het proces van schulden saneren is uitdagend. Het is verstandig om een ervaren professional in te schakelen om u te begeleiden. U heeft meestal maar één kans om het goed te doen. Die moet u dus benutten. Met de juiste begeleiding en een goed onderbouwd saneringsvoorstel kunt u de weg naar financiële stabiliteit inslaan en uw bedrijf redden.

Als u meer wilt weten, neem dan contact op met Bruno Tideman bruno.tideman@cees.nl.