Toonaangevend en hoogwaardig

De advocaten binnen de sector Intellectueel Eigendom en IT voeren een toonaangevende en hoogwaardige advies- en procespraktijk met betrekking tot de internationale handel in merkgoederen. Zij treden daarbij op voor een groot aantal groothandelaren, logistiek dienstverleners en fabrikanten.

Innovatie en productontwikkeling

Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd op het gebied van de parallelle distributie van merkgoederen (parallelhandel/grijze import). Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het Douanerecht (Douanewetboek van de Unie) en hebben een diepgaande kennis van logistieke processen opgebouwd. Zo procederen wij bijvoorbeeld tegen Douaneautoriteiten in geval van de niet-zuivering van douanedocumenten en andere geschillen. Waar de zaak dat vergt werken wij in internationaal verband met een eigen netwerk van onafhankelijke, vertrouwde advocaten.

Het gehele spectrum van innovatie en productontwikkeling tot en met het beschermen en handhaven van IE-rechten is ons werkveld. Zo worden wij regelmatig ingeschakeld voor de advisering over het ontwikkelen en het beschermen van innovatieve apps, webshops en andere internetgerelateerde producten. Daarnaast beschikken wij over ruime ervaring in het opstellen van onder meer (licentie)overeenkomsten, NDA’s en voor al uw maatwerkovereenkomsten op het gebied van IE en IT.

Enkele voorbeelden uit de praktijk:

Indien u vragen heeft over Intellectueel Eigendom of IT recht kunt u contact opnemen met Mark Tsoutsanis.