Annemiek te Kiefte

Annemiek ter Kiefte – gespecialiseerd in Insolventierecht, Ondernemingsrecht en Herstructurering – adviseert ondernemingen en bestuurders in goede en slechte tijden. Zo ook in vijf-voor-twaalf-situaties. Haar cliënten staat ze ook bij in algemeen ondernemingsrechtelijke kwesties, zoals financiering en zekerheid, liquideren van vennootschappen, (aandeelhouders-) geschillen, bestuurdersaansprakelijkheid en het leggen van beslag.

Wie met Annemiek werkt, merkt al snel dat zij niet alleen deskundig en professioneel is, maar ook zeer betrokken. Ze houdt van een praktische en oplossingsgerichte aanpak en krijgt het voor elkaar geschillen op te lossen in emotionele en zakelijk vijandige situaties. Dit komt omdat ze goed kan luisteren, cliënten zich bij haar vertrouwd voelen en omdat ze sterk is in het geven van gevoelsreflecties. Annemiek: “Ik ben hard op de inhoud, maar heb respect voor de persoon.”

Annemiek treedt ook regelmatig op als curator in door de rechtbank Den Haag uitgesproken faillissementen. Hierdoor weet ze als geen ander hoe curatoren opereren. Dit is een plus bij de advisering over herstructureringen, maar is ook van belang bij zaken die draaien om het voorkomen van een faillissement of bij de advisering van bestuurders wanneer zij aansprakelijk worden gesteld door de curator. Ze weet dan ook goed wat curatoren denken en doen.

Bovendien beschikt ze over sterke onderhandelingsvaardigheden en is ze direct en eerlijk: what you see is what you get. Als cliënt krijgt u daarom, ook wanneer de tijd echt begint te dringen, een eerlijke inschatting van de kansen van uw zaak.

Achtergrond

Opleidingen

Specialisaties

Lidmaatschap(pen)

Nevenfuncties

Taalbeheersing