In verband met de ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus hebben wij diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat wij u van dienst kunnen zijn. Op deze pagina leest u hoe wij met deze situatie omgaan en welke maatregelen wij hanteren.

Onze dienstverlening

Zoals we hebben gemerkt, veranderen de omstandigheden van dag tot dag. Desondanks kunnen we u verzekeren dat onze dienstverlening daar niet onder zal lijden. Onze advocaten werken met ingang van maandag 16 maart 2020 zoveel mogelijk thuis. Hetzelfde geldt voor zover mogelijk ook voor onze stafmedewerkers. Ons IT systeem functioneert goed. Waar nodig schalen wij op, in overleg met onze systeembeheerder, om ervoor te zorgen dat wij al uw vragen kunnen blijven beantwoorden en onze advisering op het niveau blijft dat u van ons gewend bent. Natuurlijk streven wij ernaar de responstijd zo kort mogelijk te houden.

Besprekingen en vergaderingen

De gezondheid van u en onze medewerkers staat voorop. Besprekingen en ander overleg met klanten zullen wij zoveel mogelijk via video-conference houden. Dit geldt ook voor onze interne besprekingen.

Adviezen over gevolgen coronavirus

Als u vragen hebt of advies nodig hebt over de gevolgen van de coronacrisis voor uw eigen bedrijf, dan vindt u op onze website voor diverse onderwerpen een aanspreekpunt waar u terecht kunt. U kunt de komende periode ook via onze blogs kennisnemen van diverse adviezen en tips in verband met de coronacrisis. Blogs die wij naar aanleiding hiervan hebben geschreven zijn als volgt:

Bereikbaarheid

Wij blijven bereikbaar via ons telefoonnummer +31(0)88 – 336 88 00. Voor dringende vragen kan op elk gewenst moment worden ingebeld via nummer +31(0)6 55 79 66 83 (mr. John Dullaart). 

Wij wensen iedereen sterkte op persoonlijk en zakelijk vlak om met deze moeilijke omstandigheden om te gaan en staan graag voor u klaar.