Jochem Buiting Jochem Buiting

Vorige week woensdag besprak onze arbeidsrechtspecialist Jochem Buiting de nieuwe Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft afgelopen dinsdag 24 maart in zijn schriftelijke antwoorden op Kamervragen meer duidelijkheid gegeven over deze noodmaatregel. Jochem Buiting zet de belangrijkste punten voor u op een rij:

Hoewel minister Koolmees met zijn antwoorden enige duidelijkheid geeft over de NOW, zijn er nog veel vragen. De NOW voorziet bijvoorbeeld in een gedeeltelijke compensatie van de loonkosten. Echter, wat nu precies onder de loonkosten wordt verstaan, is nog niet duidelijk. Vallen sociale premies of pensioenpremies daaronder? Voor u als werkgever is dat namelijk relevant om te weten, omdat premies een aanzienlijk deel van de totale salariskosten uitmaken. Minister Koolmees heeft toegezegd dat de inhoud van de NOW-regeling op korte termijn bekend gemaakt zal worden. Wij houden u als werkgever uiteraard op de hoogte.

Heeft u vragen over uw positie als werkgever met betrekking tot de NOW of heeft u een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem dan contact op met mr. Jochem Buiting of een van onze andere arbeidsrechtspecialisten.