Afgelopen dinsdag 1 oktober hebben het Japanse groene energiebedrijf Eurus Energy Group (Eurus) en de in Nederland gevestigde windenergie ontwikkelaar YARD ENERGY Group (YARD) gezamenlijk aangekondigd dat ze de financial close hebben bereikt voor de bouw van drie windparken in de provincie Groningen. Het gaat om Windpark Mauve, Windpark Mondriaan en Windpark Vermeer. Cees Advocaten was intensief betrokken bij de ontwikkeling van deze windparken en feliciteert Eurus en YARD met dit mooie resultaat.

De drie windparken hebben een gezamenlijk vermogen van 155 MW. Windpark Mauve bestaat uit zeven windturbines (30,1 MW) en windpark Mondriaan uit negen windturbines (38,7 MW). Beide windparken worden nabij de haven van Delfzijl gebouwd en worden gefinancierd door Rabobank en het Japanse Sumitomo Mitsui Banking Corporation.

Windpark Vermeer, bestaande uit 20 windturbines (86 MW), wordt gebouwd in Midden-Groningen/Veendam. Dit windpark wordt, naast Rabobank en Sumitomo Mitsui Banking Corporation, ook door ABN AMRO Bank en BNG Bank gefinancierd. Eneco zal de duurzame elektriciteit afnemen voor een bedrag dat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van ongeveer 200.000 huishoudens.

Juridisch advies

De afgelopen jaren zijn Jillian van der GiessenJan Hiemstra en Marc Marcusse druk bezig geweest met de juridische onderdelen in de ontwikkeling van de windparken. Bent u benieuwd naar de ondersteuning die Cees Advocaten u bij dergelijke duurzame energieprojecten kan bieden? Dan kunt u contact opnemen met Jillian van der GiessenJan Hiemstra of Marc Marcusse.