Jillian van der Giessen Jillian van der Giessen

Vandaag hebben initiatiefnemers YARD ENERGY Group ("YARD"), een Nederlandse ontwikkelaar van windenergieprojecten, en Eurus Energy Group ("Eurus"), een toonaangevend Japans bedrijf voor hernieuwbare energie, gezamenlijk aangekondigd dat ze de financial close voor de bouw van Windpark Deil hebben bereikt.
 
Het startsein voor de bouw van Windpark Deil is daarmee gegeven. Windpark Deil is één van de drie windparken die worden gerealiseerd ter hoogte van knooppunt Deil (aansluiting van snelwegen A2 en A15) in de gemeente West Betuwe, Gelderland. Het gaat om in totaal vijf windturbines, tezamen goed voor 21 megawatt. Windpark Deil is daarmee in staat om ongeveer 26.000 huishoudens van groene energie te voorzien.
 
Tevens werd vandaag aangekondigd dat Eurus Energy Group zes operationele windparken verspreid door Nederland van YARD ENERGY Group heeft aangekocht. Het gaat om in totaal 15 windturbines gelegen in de provincies Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Zeelandtezamen goed voor de groene stroomvoorziening van nog eens 24.000 huishoudens.
 
Cees Advocaten (Jillian van der Giessen, Jan Hiemstra en Marc Marcusse) heeft met succes meegewerkt aan de financial close van Windpark Deil en het verkoopproces van de operationele windparken aan Eurus; onder andere door ondersteuning in de vergunning-fase van het project, juridische advisering en door het opstellen van de contracten benodigd voor de realisatie en verkoop van de windparken. We kijken uit naar de realisatie van Windpark Deil en de voortzetting van de overige windparken onder leiding van Eurus Energy Group. 
 
Heeft u vragen over de rol van Cees Advocaten binnen dit project? Of bent u benieuwd geworden naar de ondersteuning die Cees Advocaten u op dit vlak kan bieden? Dan kunt u contact opnemen met Jillian van der Giessen, Jan Hiemstra of Marc Marcusse. Ook kunt u bellen naar 088 336 88 00.