Donderdag 4 april vindt de derde editie van het European DC Forum plaats in Eindhoven, georganiseerd door DC Foundation Netherlands, Eindhoven University of Technology en Flux 50. Ook Cees Advocaten is hier aanwezig.

Het European DC Forum richt zich op de rol van gelijkstroom in het energielandschap, de energietransitie, en de voordelen en mogelijkheden die gelijkstroom biedt. Duurzame energieproductie, opwarming en verkoeling, verlichting, mobiliteit, gezondheid en veiligheid zijn de enorme uitdagingen voor de samenleving. Heeft DC een rol gespeeld door oplossingen aan te bieden voor deze uitdagingen? Wat heeft DC bereikt en welke obstakels liggen er te wachten? Wat kan DC opleveren en waar zijn de kansen voor de toekomst? 

In een breakout-sessie zal Marc Marcusse (Cees Advocaten N.V.) ingaan op het Nederlandse rechtssysteem met betrekking tot eigendom van netwerken en installaties. Hij zal dit doen aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie en praktische ervaring op het gebied van relevante wetgeving, (energie)codes en praktijkgebruiken.

Meer informatie over dit congres vindt u via deze link.